П`ятниця, 29.03.2024, 02:06Вітаю Вас Гість | RSS
Live with English
Меню сайту
Let's be friends
center
Код кнопки нашого сайту:
Статистика
Besucherzahler
счетчик посещений
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 53

Блог


Головна » 2015 » Жовтень » 17 » Англійська для дітей. З чого почати?
22:43
Англійська для дітей. З чого почати?

Як вивчати англійську мову з малюками. 10 порад батькам, які хочуть навчити дитину англійській мові.

Хто з нас, батьків, не мріяв, щоб наша дитина знала англійську мову. І ми готові докласти всіх зусиль, аби вона вивчила англійську. Спочатку ми віддаємо її в дитячий сад, де вчать англійській, потім водимо в лінгвістичну школу, віддаємо у приватні школи і наймаємо репетиторів. Але не завжди ці дії приносять нам бажаний результат. Ці дії не гарантують, що дитина буде із задоволенням вивчати англійську мову. Необхідно зрозуміти, що вивчення англійської має розпочатися вдома, а не в класі. Прищепити любов до англійської мови можуть тільки батьки. Жоден педагог не зможе так зацікавити малюка англійською мовою, як мама і тато. Ніхто краще за батьків не знає, що зможе зацікавити їх дитину. Особливо, якщо це відбувається у формі захоплюючої гри.

Вивчення англійської має стати для вас грою, в яку ви будете грати разом з вашим малюком. Це ваше спільне спілкування має приносити обопільне задоволення. Буває, що через повсякденні турботи, в нашому розпорядженні не так вже й багато часу, щоб побути разом з дитиною. Однак тим не менш, ми можемо подарувати дитині приголомшливу можливість – провести час з користю і побути разом. Я думаю при бажанні це цілком реально. Ви цілком зможете відволіктися хоча б на півгодини в тиждень від кухні, прання, прасування і провести цей час з малюком. Це так захоплююче вивчати мову разом! І ніколи не дозволяйте телевізору зайняти ваше місце в житті дитини.

 

Коли починати вивчати англійську мову?

Більшість мам і тат стурбовані питанням: з якого віку можна навчати дитину англійській мові. Багато лінгвістичних шкіл починають навчати англійській мові з 3 років. Раніше цього віку не рекомендують, так як у дитини повинно сформуватися мовлення рідною мовою.

«Чи варто так рано починати вчити мову?» – Однозначної відповіді на це питання немає. Кожен вирішує сам для себе. Втім, нічого поганого немає в тому, якщо в 3 роки ви будете приділяти час англійській з дитиною або віддасте її в студію вивчення мови. Однак майте на увазі, що у дитини повинні бути добре розвинене мовлення і словниковий запас рідною мовою. Дитяча студія гарна тим, що там відбувається спілкування дитини зі своїми однолітками плюс ще до всього вивчення пісеньок, віршиків в грі. Інша справа, що кожна дитина індивідуальна. Хтось готовий, а хтось ні. Не варто починати вчити англійську мову в три роки, якщо ваша дитина не знає назв овочів, фруктів, основних кольорів, не вміє рахувати до п’яти рідною мовою. І ні в якому разі не можна змушувати дитину до занять з англійської мови, інакше вмить відіб’єте у неї все бажання на довгий час. Діти вчать мову набагато швидше, ніж дорослі, їх уми, як маленькі губки, які швидко вбирають потрібну інформацію. Малюки вміють розшифровувати слова і їх граматичні функції. Коли дитина стає старше, то ця здатність втрачається.

Складно погодитися з тими, хто вважає, що у когось є здатність до мов, а у кого-то немає. Все залежить від бажання і від мотивації. Здібності до мови є у всіх.

 

Як навчити дитину англійській мові?

Кожна мама мріє, щоб її дитина знала досконало англійську мову. Але багато батьків говорять про те, що не знають англійську і через це не можуть допомогти у вивчення мови. Насправді це далеко не так. Всі ми вивчили самі побутові фрази англійською: hello, how much. На сьогоднішній день існує дуже багато аудіо посібників, які розроблені спеціально для дітей та їх батьків, де даються докладні рекомендації батькам про те, як допомогти дитині в освоєнні англійської мови. Ваш малюк дарує вам унікальну можливість вивчити нарешті разом з ним мову, яку ви так давно хотіли знати, але не вистачало ні часу, ні сил. Ви можете слухати разом з дитиною слова, повторювати їх. Ви спокійно можете вивчити назви кольорів, домашніх тварин і найпростіший віршик. Не переживайте, якщо ваші знання англійської залишають бажати кращого. Для вашої дитини ви завжди будете найкращим учителем.

Проблема більшості батьків полягає в тому, що вони просто не знають, з якого боку підступитися до англійської мови і з чого ж почати вивчати її з малюком. Діти використовують будь-яку можливість, щоб побути разом з мамою. І не просто побути поруч, а пограти разом.

У віці від 3-7 років дитина все пізнає в грі. Тому й англійську мову потрібно вивчати граючи. Те, що дитині цікаво, вона швидко запам’ятовує. Малюки вивчають мову, слухаючи, спостерігаючи і повторюючи через пісні, віршики та гру.

Діти люблять вірші, пісеньки і казки, так подаруйте їх їм! Вірші та пісеньки добре запам’ятовуються, що дає можливість швидко збільшити словниковий запас дитини. Найважливіше полягає в тому, що чим більше слів почує дитина, тим більше запам’ятає. Англійські пісеньки допоможуть сформувати правильну вимову і запам’ятати нові слова.

Хочете дізнатися, як нехитрі дитячі пісеньки допомагають створити основу для освоєння граматики в майбутньому? Насправді, все гранично просто: у піснях, як і в будь-яких інших зразках мовлення, зустрічаються найрізноманітніші граматичні структури. Зрозуміло, малюки, вільно опановуючи граматику рідної мови ще в дошкільному віці, не підозрюють про це. У пісеньках же ці структури ще й повторюються кілька разів, а рядки з пісеньок, навіть не зовсім зрозумілі, мають корисну властивість «застрявати» в голові і «спливати» в пам’яті абсолютно несподівано.

Від народження до 6 років ваша дитина, немов губка, вбирає все, що ви вимовляєте і робите. Тому це найкращий час для батьків навчити дитину англійській мові.

Ви навіть не можете уявити, який захват відчуває дитина, коли вона самостійно може сказати речення англійською. Наскільки її переповнює почуття гордості. Це можна порівняти з тим, коли вона тільки-тільки вчиться плавати або кататися на велосипеді, або ковзанах. У неї виходить, і вона весь час повторює: «Дивися, як я вмію!»

Дивіться, співайте і вибирайте слова і фрази, які можна ввести в повсякденне життя. Розширюючи словниковий запас, особливу увагу приділяйте дієсловам, так як саме вони допоможуть вникнути в сенс іноземної мови.

Спочатку потрібно починати з легких слів. Краще почати з назв квітів, фруктів і овочів. Деякі звуки виявляться для дитини дуже важкими. Тому єдиний метод, який найкраще використовувати – це метод асоціацій. Це, мабуть, єдино можливий метод до того часу, поки дитина не навчиться читати. Такі важкі звуки можна обіграти в ігровій формі. Малюкам слід запропонувати певні асоціації, наприклад, бджола [d], змія [s], вітер [h].

Деякі звуки в англійській мові не представляють труднощів для запам’ятовування, так як схожі звуки є в рідній мові. Але поряд з ними існують звуки, які представляють деяке труднощі, це міжзубні та інші звуки.

Для дітей старшого віку, які вже можуть читати англійською мовою, для закріплення правил читання можна використовувати кольорову сигналізацію. Кожен колір відповідає певній орфограмі: червоний – голосна у відкритому складі, зелений – у закритому складі, синій – приголосна, чорний – нечитана голосна або приголосна, жовтий або оранжевий – поєднання голосних типу ea, oo. Наприклад, пишеться слово, і воно підкреслюється олівцем певного кольору.

 

З чого почати вивчення мови?

У вас є багато способів допомогти вашій дитині вивчити англійську мову. Головне, щоб у вас було величезне бажання займатися разом. Якщо ви познайомите свою дитину з іншою культурою, це вже буде відмінним початком у вивченні мови. Розкажіть своїй дитині, що на Землі існує безліч країн, де люди говорять різними мовами. Можна зробити це у вигляді казки чи у вигляді гри. Наприклад: «До нас у гості з Англії приїхав зайка. Він уміє розмовляти тільки англійською мовою».

Або ж можна почати грати в гру «дочки-матері», але в цей раз ляльки будуть жити в Англії і розмовляти тільки англійською. Завдяки цій грі дитину можна познайомити з назвою таких слів, як:

Mother-мама, father-тато, sister-сестра, brother-брат, grandmother-бабуся, grandfather-дідусь, uncle-дядько, aunt-тітка, cousin- двоюрідний брат, niece-племінниця, nephew-племінник.

Так само за допомогою гри в «дочки-матері» можете озвучити ситуації з життя родини (сніданок, обід, вечірній чай, сервіровка столу, бесіда за столом, допомога по дому і багато іншого).

Так що, якщо ви хочете допомогти своїй дитині вивчити англійську мову, постарайтеся вписати наступні 10 правил у ваше повсякденне життя. І я впевнена незабаром ви побачите бажаний результат.

 

1) Зробіть англійську частиною вашого повсякденного життя.

Співайте, читайте і грайте з дитиною англійською мовою кожен раз, коли ви цього хочете. Не обмежуйте себе тимчасовими рамками. Прочитайте віршик за обіднім столом, заспівайте пісеньку англійською у ванній, подивіться разом мультик англійською та прочитайте казку на ніч. Подумайте про вивчення англійської мови як про частину вашої гри, а не як про урок. Співати пісеньки, читати книги і дивитися мультфільми англійською мовою – це захоплюючі й важливі справи, які ви можете робити разом з малюком при вивченні англійської мови. Чим більше ваш малюк чує англійську мову, тим легше йому буде вивчити англійську мову.

 

2) Дивіться мультики, дитячі телепередачі англійською мовою.

Якщо дитина дивиться телеканал Дісней, ви можете звернути увагу дитини на те, що головні герої мультфільму розмовляють англійською мовою. Ви можете поговорити з малюком про те, що відбувається на екрані, але намагайтеся робити це англійською. І не біда, що ви самі не знаєте багатьох слів. Ми всі вчили в школі назви тварин і дієслова дії, такі як: run-бігати, jump- стрибати, fly-літати, can-вміти, smile-посміхатися, cry- плакати.

 

3) Прочитайте казку англійською ввечері.

Більшість батьків читають на ніч казку своїм дітям. Чому б не прочитати казку англійською мовою або погортати дитячий словник з яскравими ілюстраціями?

 

4) Надихайте вашу дитину

Проявіть інтерес до вивчення англійської разом з дитиною. Здійснюйте підтримку, надихайте і мотивуйте.

Це найважливіший пункт. Коли ви показуєте інтерес до того, як ваша дитина вивчає англійську мову, ви проявляєте інтерес до неї самої. Дитині потрібно ваше схвалення, підтримка і наснага. Для нього дуже важлива ваша реакція на її досягнення в мові. Якщо ви хочете, щоб ваша дитина вивчила англійську, необхідно навчити її відчувати почуття гордості за свої досягнення. Підбадьорюйте її, кажучи, що ви пишаєтеся нею. Запитуйте про те, як пройшли заняття (якщо дитина вивчає мову в дитячій студії).

Для створення комунікативної обстановки під час гри підтримуйте високу активність малюка.

 

5) Не критикуйте кожну помилку дитини, сфокусуйтеся краще на її досягненнях.

Це одна з найчастіших помилок батьків. Дуже часто зустрічаються батьки, які критикують своїх дітей, що дійсно намагаються говорити англійською. НЕ відбивайте у своєї дитини бажання вивчати англійську мову. Виправляти помилки потрібно так, щоб ні в якому разі не образити дитину. Адже вона переносить оцінку своїх дій на оцінку себе як особистості. Ваша концентрація уваги на помилках може відбити всякий інтерес до занять англійською мовою. Перш за все, ви оцінюєте успіхи дитини, а не її недоробки. Постарайтеся підтримувати в ній почуття успіху. Навіть найменша перемога повинна бути помічена і оцінена. Адже інтерес до вивчення мови втрачається, тоді, коли пропадає почуття успіху.

Мотивація відіграє ключову роль у вивченні іноземної мови. Зробіть так, щоб вашій дитині було цікаво і захоплююче вивчати англійську мову.

 

6) Підтримуйте інтерес у дитини до англійської мови.

Найкраще, що ви можете зробити, щоб допомогти своїй дитині вивчити англійську – зробити цей процес захоплюючим. Ваша дитина повинна бути впевнена, що заняття англійською мовою – це весела і захоплююча гра разом з мамою. Підкріплюйте інтерес до англійської різними іграми. Знайдіть і вивчіть кілька англійських ігор такі як, ігри з алфавітом, ігри в лото, пальчикові ігри. Вони будуть ідеальні для початківців. Для малюка вивчити мову – не проблема, найголовніше – зацікавити її. Це зможуть зробити заняття, на яких він малює, співає, розмовляє і багато рухається.

 

7) У вивченні мови важливо не «тиснути» на свою дитину.

Якщо з якоїсь причини у вашої дитини немає бажання вивчати мову, то не наполягайте. Спробуйте відкласти заняття на певний час. Якщо дитина відчуває тиск з вашого боку при вивченні мови, то це дасть тільки негативний ефект.

 

8) Розмовляйте з малюком англійською мовою.

Якщо ви непогано володієте англійською, тоді намагайтеся частіше розмовляти зі своїм малюком. Навіть короткі фрази, як “I love you”, або команди “come here” (йди сюди) або “sit down” (сідай), “give me” (дай мені) “find” (знайди) – чудовий початок. Зараз ваша дитина сприймає всю інформацію візуально і на слух, тому, чим частіше вона буде чути вже знайомі йому слова і вирази, тим швидше запам’ятає їх вимову. Не забувайте, що діти дуже люблять наслідувати; так що приділіть трохи часу малюкові і потренуйтеся вимовляти слова, які ви хочете, щоб він запам’ятав. Можливо, ваш малюк не завжди буде правильно вимовляти слова, але з часом у вас все вийде.

І ще одна порада: краще перекладати малюкам значення слів за допомогою картинок. У три роки в дитини є здатність до аудіювання, яку з віком вона поступово втрачає. Чим більше дитина чує англійську мову, тим простіше їй її запам’ятати. Звикнувши слухати англійську мову, в школі їй буде простіше розуміти і виконувати інструкції під час уроку англійської мови.

 

9) Дітям швидко стає нудно.

Якщо ви бачите, що дитина втратила інтерес до завдання, не наполягайте на продовженні. Краще зробіть перерву, а потім поверніться до цього завдання, за умови, що дитина захоче це робити. Робіть ваші уроки яскравими і різноманітними.

 

10) Зробіть свої заняття з англійської регулярними.

Найголовніше правило у вивченні мови – гра в англійську мову повинна бути регулярною. Інакше всі ваші старання будуть даремними.

Багато батьків знайшли для себе успішний спосіб навчання дітей англійській. Вони вибрали певний час для гри з малюком в англійську мову. Наприклад, щосереди ви можете розмовляти з малюком англійською, дивитися мультики все, що завгодно, головне, щоб все це було англійською мовою. І не важливо, вибираєте ви певний час для гри або займаєтеся цим тоді, коли у вас з’являється вільна хвилинка. Головне, щоб це було регулярно.

І пам’ятайте: дитину ні в якому разі не можна примушувати до занять англійською мовою, спочатку вона просто повинна її чути і спостерігати, як веселу гру, в якій вона хоче взяти участь разом з мамою.

by

MYVIC SOLUTIONS

International Translation Center

Переглядів: 949 | Додав: TeacherTania | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі
A Cupcake for the Teacher
Photobucket
Down Under Teacher
Teacher by the Beach